Katalóg

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

07.06.2023 00:06

Polohovacie puzdrá so senzorom stavu od spoločnosti KIPP

Všetky pozície pod kontrolou

Spoločnosť HEINRICH KIPP WERK rozšírila svoje portfólio o nový rad inteligentných polohovacích a polohovacích puzdier so snímačom stavu. Tie umožňujú centrálnu kontrolu polohy uzamykacích a guľových uzamykacích čapov vo výrobnom procese. Puzdrá sú voliteľne k dispozícii kompletne s integrovaným snímačom alebo ich používateľ môže alternatívne vybaviť komerčne dostupnými typmi indukčných snímačov.

Novým radom inteligentných polohovacích a polohovacích puzdier podporuje spoločnosť KIPP používateľa v tom, aby jeho procesy boli ešte transparentnejšie a bezpečnejšie. Puzdrá s integrovaným stavovým snímačom umožňujú riadenie procesov v závislosti od aktivácie. Okrem toho možno zabezpečiť, aby sa ovládací alebo zaisťovací prvok nachádzal v požadovanej polohe, napríklad pri nastavovaní formátu baliacich strojov alebo na montážnych prípravkoch v klasickej strojárskej výrobe.

Puzdrá tvoria montážny bod pre aretačné a guľôčkové čapy, v ktorých sa môžu bezpečne a presne zaisťovať. V polohovacích a polohovacích puzdrách je štandardne nainštalovaný indukčný snímač, ktorý sa dá variabilne nastaviť pomocou upínacej matice. Vďaka tomu je možné elektronicky zistiť, či je skrutka v objímke alebo nie. Pri použití viacerých zásuviek možno určiť, v ktorej z nich sa nachádza ovládací alebo zaisťovací prvok.

Snímače majú dvojmetrový trojžilový PVC kábel, ktorý prenáša signály spracované snímačom do riadenia stroja. Používateľ tak má možnosť ovládať polohu závory z centrálneho miesta. To je dôležité najmä pri procesne dôležitých sekvenciách. Tu možno napríklad prostredníctvom riadenia jednotlivých pracovných krokov určiť, že cyklus obrábania sa začne až vtedy, keď sú všetky skrutky v správnej polohe.

Nová séria zahŕňa polohovacie puzdrá z ocele alebo nehrdzavejúcej ocele, polohovacie puzdrá z nehrdzavejúcej ocele, ako aj polohovacie puzdrá z nehrdzavejúcej ocele pre skrutky s guľovým zámkom s rotačným ovládaním. Každý variant je k dispozícii buď kompletne so snímačom stavu, alebo ako verzia, ktorú si zákazník môže namontovať sám. Druhá možnosť má upínaciu maticu na montáž komerčne dostupného indukčného snímača s priemerom 3 mm.

Viac noviniek

Bezpečnosť sa stretáva s dizajnom
Jednoduché a bezpečné vedenie veľkých závaží
Základy a postrehy vo formáte #kippresso
Keď je hygiena v centre pozornosti