Katalóg

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.09.2023 10:09

Spoločnosť KIPP rozširuje portfólio pneumatickej technológie upínania s nulovým bodom

Tri nové upínacie moduly v rade KIPP UNILOCK

Spoločnosť HEINRICH KIPP WERK ďalej rozširuje svoj sortiment KIPP UNILOCK v oblasti pneumatickej technológie upínania s nulovým bodom. S tromi novými upínacími modulmi teraz KIPP ponúka používateľom ešte viac možností na rýchle a presné upínanie a referencovanie upínacích prípravkov a obrobkov na obrábacích centrách. Nové upínacie prvky sú okrem iného vhodné na upínanie v situáciách s úzkymi rozmermi stehov, pre automatizované upínacie zariadenia a pre aplikácie v oblasti robotiky.

Či už ide o palety, zveráky, upínacie prípravky alebo obrobky - pneumatická technológia upínania s nulovým bodom z radu KIPP UNILOCK umožňuje používateľovi zmenu v priebehu niekoľkých sekúnd s definovaným nulovým bodom a presnosťou opakovania menšou ako 0,005 mm. Spoločnosť KIPP nedávno doplnila svoje rozsiahle portfólio KIPP UNILOCK o ďalšie tri upínacie moduly. Zákazník tak má možnosť ešte lepšie a flexibilnejšie prispôsobiť svoju upínaciu techniku príslušnej upínacej situácii a primerane zvýšiť svoju produktivitu.

Upínací modul KIPP UNILOCK ASM 99 pre úzke rozmery stehov
Upínací modul ASM 99 je povrchovo montovaný upínací modul a je optimálne vhodný pre úzke rozmery stehov. Výška modulu je 56 mm, alternatívne je možné upínací modul úplne zapustiť do upínacej dosky alebo do stola stroja. polohu "otvoreného" posúvača možno monitorovať pomocou integrovaného snímača. Zvyšuje sa tým bezpečnosť práce, pretože zabezpečuje, aby boli obrobky alebo upínacie prípravky pevne upnuté pred začatím obrábania.


KIPPUNILOCK Automatizačný upínací modul ESA 138
Automatizačný upínací modul ESA 138 bol špeciálne vyvinutý pre automatické upínacie zariadenia. Pri ich použití spĺňa všetky požiadavky týkajúce sa spoľahlivosti procesu vďaka integrovaným funkciám monitorovania polohy upínacieho suportu "otvorené" alebo "zatvorené" upínacieho modulu, ako aj štyrom vzdialeným podporným plochám s ovládaním vzduchového systému. Pomocou kontroly podpery možno kontrolovať polohu upínacej palety a zabezpečiť, aby bol prípravok správne umiestnený pred začatím výrobného procesu. Užitočnou funkciou je škrabka na nečistoty integrovaná v upínacom module, ktorá zabraňuje usadzovaniu nečistôt na povrchu modulu.


Upínací modul KIPPUNILOCK EGM 110-75 s paletovou spojkou:
Upínací modul EGM 110-75 s paletovou spojkou je k dispozícii špeciálne pre automatizáciu robotov a možno ho použiť na automatickú výmenu upínacích paliet. Paletová spojka slúži ako rozhranie medzi upínacou paletou a upínacím modulom. prostredníctvom integrovanej funkcie dopytovania možno skontrolovať polohu upínacieho vozíka "otvorené" alebo "zatvorené" a zabezpečiť, aby boli upínací modul a paletová spojka v správnej polohe. Upínací modul je vhodný aj na inštaláciu pri úzkych rozmeroch stehov priamo na stôl stroja alebo do upínacích prípravkov. Okrem toho kompaktná konštrukcia paletovej spojky v kombinácii s upínacím modulom EGM 110-75 umožňuje nakladať palety extrémne blízko stola stroja.

Novinkou v portfóliu KIPP UNILOCK sú aj kompenzačné a holubičie upínacie skrutky. Obe sú vhodné na upínanie a polohovanie obrobkov a prípravkov. Kompenzačné upínacie skrutky umožňujú kompenzáciu rozchodu ± 1 mm v jednom alebo vo všetkých smeroch. Upínacia skrutka s holubím chvostom sa upevňuje bez závitu s holubím chvostom v krátkej upínacej hrane obrobku.

Navštívte nás od 18. do 23. septembra na veľtrhu EMO 2023 v Hannoveri v hale 3, stánok I30.

Viac noviniek

Jasná cesta pri výmene obrobkov
Bezpečnosť sa stretáva s dizajnom
Jednoduché a bezpečné vedenie veľkých závaží
Základy a postrehy vo formáte #kippresso